Maskarások Uppsalában

/ Éles Gergő Péter /
eles.gergo.peter2023 képe
2024. január 6-ával beköszöntött a farsangi időszak Svédországba is, amit egy igazi farsangi mulatsággal ünnepeltek az uppsala-i magyarok.
uppsala farsang 2uppsala farsang 3uppsala farsang 4uppsala farsang 5

A havas téli napok enyhítésére az itteni magyarok időt szakítottak egy kis mulatozásra. Február 4-én Uppsalai Magyar-Svéd Egyesület szervezésében került megrendezésre a farsangi maskarás buli, ahova kicsiket és nagyokat is vártak. A vasárnap délutáni program játékokkal kezdődött, majd sor került a jelmezes felvonulásra, ami egyben egy olyan jelmezverseny is volt, ahol mindenki nyertesként vonulhatott le a színpadról.

Aki elég bátornak bizonyult megmutatni a jelmezét, egy érmet kapott a nyakába. Élőzenét két stockholmi apuka, és a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjas biztosított egy mini koncert erejéig, de később talpalávalót is pengettek, fújtak. Majd újabb játékok következtek, még a limbó léc is előkerült. Batyus bál lévén az egész délután alatt a vendégek által készített terülj-terülj asztalkám szolgáltatta a hagyományos farsangi fánkok, sütemények, gyümölcsök tömkelegét. Az egybegyűlt egerek, szakácsok, katonák, bohócok, macskák nagyon jól megfértek egymás mellett, és pár órára sikeresen megfeledkeztek a kinti jeges tájról.