Márton nap Londonban

/ Cvetanovic Martin /
cvetanovic.martin képe
November 12-én megünnepeltük Márton napját Woking-ban – színes program várta az összes jelenlévőt.
AdományokBábszínházNéptáncCserkészfoglalkozás

November 12., helyszín: Woking, United Reformed Church. Márton nap alkalmából sikeres programot szerveztünk minden korosztálynak. A rendezvényt vendégeink, budakalászi cserkészvezetők tették érdekesebbé a gyerekeknek. Előző nap, a londoni városnézés keretében elvezettük őket a magyar nagykövetségre, hogy megismerkedhessenek Balogh György diplomatával.

A műsort bábszínházzal kezdtük, ahol magyarországi vendégeink Lúdas Matyi történetét mutatták be a legkisebbeknek. Ez idő alatt a szomszédos teremben Koch Krisztina tartott a szülőknek egy előadást 'Safeguarding' címmel, ahol a szülők hasznos információkat kaphattak a gyermek- és szülővédelemről. A bábszínházat néptánc követte, melyet szintén a vendégek tettek élvezetesebbé. Mayer Orsi és Németh László, díjazott néptáncpedagógusokkal együtt vidáman táncolhattunk és énekelhettünk. Ezt követően cserkészfoglalkozásra került a sor, ahol vendégeink bemutattak egy pár cserkészjátékot, amely nagyon tetszett az itteni csoportnak.

A műsort kézműves foglalkozásokkal zártuk, ahol többek között gesztenye bábukat készíthettek a gyerekek. Az egész műsor alatt a résztvevők szendvicseket, süteményt és üdítőt vásárolhattak, a beszedett pénz pedig az angliai cserkészcsapatnak a 2020-as amerikai látogatására gyűjtötték. Libazsíros kenyér is kapható volt, mert „aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik."