Március 15. Calgaryban

/ Boldizsár Botond /
boldizsar.botond képe
A 250 fős közönség tisztelettel emlékezett meg a '48-49 es Forradalom és Szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról. A színes ünnepi műsor keretein belül fellépett a gyermek, valamint a felnőtt tánccsoport is. Több verset is hallhattunk, továbbá az iskolai csoportok is színvonalas produkciókkal készültek a megemlékezésre.
Március 15.Március 15.Március 15.Március 15.

Velünk együtt ünnepelt Magyarország Albertai Tiszteletbeli konzulja, Szabó Arthur és a Kálvin Magyar Református templom lelkész jelöltje, Kása Gergely tiszteletes is. Megemlékezésünk kezdéseként, Savanya Eszterrel és a cserkészcsapatokkal közösen, felállva énekeltünk  el a magyar himnuszt, majd ezután a Cserkészcsapatok előadásban '48-as nótákat hallhattunk. 

Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnökének határon túli magyar honfitársainkhoz írt levelét Szabó László, a Calgaryi Magyar Kultúregyesület elnöke olvasta fel. Ezt követték a Bethlen Gábor Magyar Nyelviskola diákjai, Huszárosan című produkciójukkal, akik verset szavaltak majd közösen énekeltek, majd Savanya István és Eszter előadásában Petőfi Sándor Szabadsághoz című művét hallhattuk.

A továbbiakban kalocsai táncok és játékok következtek, a Nádihegedű Magyar Népművészeti Műhely előadásában. Kelemen Anitát, el Gyulai Pál Hazám című versét szavalta el, ezt követően felcsíki táncokat láthattunk a Vadrózsa tánccsoport előadásban.

Ünnepélyünk  vége felé közeledve Petőfi Sándor Nemzeti Dal című versét hallhattuk Linge Alextől. Ezt követték Nagytiszteletű Kása Gergely Református Lelkész úr ünnepi gondolatai. Zárásként pedig közösen elénekeltük a Szózatot. Az ünnepélyt követően kötetlen beszélgetésre hívta a megemlékező közönséget Nagytiszteletű Kása Gergely Református Lelkész úr, valamint megtekinthető volt Muller Anna kép kiállítása is.