Közösségi élet Stuttgartban

/ Nagy-Portik Katalin /
nagy.portik.katalin képe
Figyelemre méltó, hogy a stuttgarti magyar közösség több szabadidős tevékenységet is szervez, nemcsak az összeszokott baráti társaságnak, hanem nyitottan minden érdeklődő számára.
Bogrács-csataBogrács-csataBogrács-csataBogrács-csata

A közösség tagjai minden pénteken klubestet tartanak egy jó hangulatú vendéglőben, ahol kellemes beszélgetések várják a jó barátokat, de ugyanúgy baráti fogadtatásban részesülnek az újonnan bekapcsolódó tagok is.

Nem volt ez máshogyan az idén 09. 22-én első alkalommal megszervezett stuttgarti bogrács-csatán sem. Az internetes hirdetéseknek köszönhetően több család és fiatal érkezett a programra úgy, hogy senkit sem ismertek előtte a közösségből. Velük beszélgetve biztosítottak minket arról, hogy ugyan először, de nem utoljára kapcsolódtak be a közösség programjaiba.

A főzőversenynek az ún. Öcsi Kertje adott helyet. A kert Renningenben, a várostól nem messze található, csendes, természetes környezetben. A résztvevők kóstolhattak marhapörköltet, halászlevet, borscsot, padlizsánkrémet, miccset, tepertőt és sok más finomságot.

 A versenyzőket Zsigmond Anikó saját készítésű mézeskalácsaival jutalmazta meg.

Még kihasználva a kellemes őszi időjárást, többen sátrat állítottak maguknak, volt aki lakókocsit hozott, hogy a nap kellemes fáradalmát a természetben pihenje ki.