Konzuli látogatás Victoriában

/ Fehér Orsolya /
feher.orsolya képe
Április elején a Victoriai Magyar Társaskör vendégül látta Török Tamást, az újonnan kinevezett vancouveri magyar konzult.

A vancouveri alkonzulátus működése igen megkönnyíti a Kanada nyugati részén élő, illetve ide látogató magyarok életét, hiszen aki eddig ügyeket intézett volna, egészen Torontóig kellett, hogy utazzon. A konzulátus szolgáltatásai közé tartozik az állampolgársági, anyakönyvezési és útlevéllel kapcsolatos ügyekben, külföldi lakcímügyekben, illetve hitelesítési tevékenységekben stb. való segítségnyújtás.

Az újonnan kinevezett konzul először ellátogatott a katolikus szentmisére, majd azt követően a magyar házban találkozhatott személyesen a victoriai magyarsággal, akik igen szép számban megjelentek, hogy kérdéseikre választ kapjanak. Török Tamás először bemutatkozott, elmesélte élettörténetét, majd kifejtette, hogy mivel foglalkozik az alkonzulátus Vancouverben, és hogyan tudnak segíteni az itt élő magyarságnak. A továbbiakban a jelenlevők feltehették kérdéseiket, amelyekre a konzul részletesen válaszolt, és ha kellett, később négyszemközt is adott tanácsokat. A találkozó végén mindenkit megerősített, hogy akárkinek kérdése, vagy bármilyen elintéznivalója van, rendelkezésre állnak e-mailben és személyesen is a vancouveri irodájukban.