Kárpátok Néptáncegyüttes a Magyar Fesztiválon

Hungarian Festival – Walnut Creek

/ Nagy Vivien Zsuzsanna /
nagy.vivien.zsuzsanna képe
Tartalmas és élményekkel teli hétvégét zárhatott a Kárpátok Néptáncegyüttes.
Kárpátok Néptáncegyüttes - Kalotaszegi táncokKárpátok Néptáncegyüttes - Kalotaszegi táncokKárpátok Néptáncegyüttes - Tyukodi táncokKárpátok Néptáncegyüttes - Tyukodi táncok

2018. szeptember 22-én a Los Angeles-i Kárpátok Néptáncegyüttes tagjai, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Programban résztvevő néptáncos ösztöndíjasok részt vettek az immáron harmadik alkalommal megrendezett Magyar Fesztiválon, Walnut Creek-ben. A Walnut Creek-i Civic Park egy napra a környező magyarság találkozóhelyévé változott, a lángos és sült kolbász illattal átjárt liget magyar szótól vált élettel telivé. Számos kézműves árulta portékáját, vagy éppen kiállította munkáit.  A színpadi program délelőtt 11 órától kezdődött meg, ahol különféle néptáncos és népzenei előadók váltották egymást egészen este 6 óráig. A fellépő előadók nem csupán az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek, hanem magyarországi vendégszereplők is színesítették a Magyar Fesztivál programját.

 

 

A Kárpátok Néptáncegyüttes a nap folyamán négy alkalommal is színpadra lépett, s nagy sikerrel adta elő tyukodi, kalotaszegi és az élő zenével kísért nagyecsedi cigány koreográfiáit.

A fárasztó napot követően az együttes tagjai az éjszakát is Walnut Creekben tölthették, ahol kedves helyi családok biztosították a szállást a táncosok számára. Szeptember 23-a, vasárnap délelőttje egy rövid városnézéssel indult San Franciscoban, ahol megtekintették a legnevezetesebb látnivalókat.

A fesztivál szervezőinek, valamint a Kárpátok Táncegyüttes vezetőjének, Varsányi Csabának köszönhetően tartalmasan és élményekkel telien zárult szeptember negyedik hétvégéje.

Kárpátok Néptáncegyüttes

Tagfelvétel a Kárpátok táncegyüttesnél Los Angeles-ben