Interaktív estek magyar református gyülekezeteknek a házasságról

Hogyan vitalizálhatjuk párkapcsolatunkat?

/ Adamekné Németh Zsófia /
adamekne.nemeth.zsófia képe
Dányi Zoltán református lelkészt, pár- és családterapeutát hívta meg előadónak az Észak-Németországi Magyar Református Lelkigondozói Szolgálat a Házasság Hete alkalmából.
HannoverBréma

2019. február 15-én és 16-án a hannoveri majd a brémai magyar református gyülekezet vállalkozó szellemű tagjainak nyílt lehetősége párkapcsolatukat érintő, meghatározó kérdések átgondolására. Az esték interaktívak voltak: a résztvevők az előadás közben és után számos kérdést tettek fel az előadónak, aki pedig különböző megoldandó feladatokat, elgondolkodtató, megbeszélendő kérdéseket és gyakorlatokat is javasolt a jelenlévőknek. A két gyülekezetben közel 40-en vettek részt a meghitt hangulatú alkalmakon.

Az előadó az esték első felében a boldog párok meghatározó szokásait vette számba és azt javasolta a jelenlévőknek, gondolják át, melyek voltak közös érdeklődési területeik a kapcsolatuk különböző szakaszaiban, illetve, melyek azok a számukra fontos élmények, elfoglaltságok, amelyeket szeretnének párjukhoz is közelebb vinni. Az alkalmak második felében szó esett a bizalom kiépítéséről, megőrzéséről, a megbocsátás szükségességéről, illetve mindezek útjáról-módjáról.

Dányi Zoltán azzal biztatta a jelenlévőket, hogy sokszor hosszú évekbe telik a támogató-elfogadó párkapcsolat kialakítása, de ameddig mindkét fél érdekelt, okkal reménykednek abban, hogy előbb-utóbb sikerrel fognak járni, mert a tudatosság, az életszerű módszerek és a kitartás az élet ezen területén is csodát tudnak tenni.