Így mulat a magyar Hannoverben

Táncház Hannoverben

/ Csöngedi Nikolett /
csongedi.nikolett képe
2017. szeptember 16-án Hannover-Latzen területe a magyar népi muzsikától, a cipők és a csizmák kopogásától volt hangos. Ezen a napon tartotta a már hagyományos táncházát a Hannoveri Magyar Egyesület.
ebédtanctanc02tanc04

A délelőtt úgynevezett “workshop”-pal indult, ahol is székelyföldi/sóvidéki táncokat, csárdást, forgatóst, és szöktetős táncokat tanulhattak kicsik és nagyok egyaránt. Remek hangulat, sok nevetés, és annál több koppintós* után a lelkes csapat közös ebéddel készült a “második fordulóra”. A tanulási folyamat vége felé közeledve a sajgó talpak és térdek ellenére, a két tánctanár: Borsos Edit és Weidinger Péter lelkesedése mindenért kárpótolt, sőt újabb és újabb erőt adott a táncolni vágyóknak. Épp emiatt még a verbunkosra is volt energia a férfiakban (és a bátrabb hölgyekben). Így zajlott ez egészen délután ötig.

Alig egy órás szünetet követően 18 órától a kicsiké volt a táncparkett. Több tucat  gyermek énekelt, táncolt, játszott és dübörgött, amolyan “magyarosan”, szíveket felhevítő gyermeki lelkesedéssel. A remek hangulat és a talpalávaló pedig a méltán híres Tokos Zenekarnak volt köszönhető.

Az esti órákban ismét a felnőtteké volt a “főszerep”, este nyolctól hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét.

Nehéz szavakba önteni mit is éltünk át. A jó hangulatról adjon bizonyságot a videó - amely Deli Csanád ösztöndíjastársam keze munkáját dicséri -, hogy bárhol is éljünk a világban, így mulatunk mi magyarok...

 

*tánclépés