Hungary Helps címmel nyílt kiállítás Torontóban

/ Csibi Balázs /
csibi.balazs képe
2019. február 21-én a torontói Szent Erzsébet Plébánián megnyílt a Magyarország segít - Hungary Helps című kiállítás. Az angol nyelvű tárlat átfogó képet mutat a világban zajló keresztényüldözésről és kitér arra is, hogy Magyarország hogyan támogatja a helyi közösségeket.
Hungary helps kiállításmegnyitó (fotó: Kralovanszky Balázs)Hungary helps kiállításmegnyitó (fotó: Kralovanszky Balázs)Hungary helps kiállításmegnyitó (fotó: Kralovanszky Balázs)

Az üldözött keresztények magyar megsegítését bemutató utazókiállítás megnyitó ünnepsége Torontóban is számos érdeklődőt vonzott. A tárlatot Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitotta meg, aki beszédében hangúlyozta, ma a világon a keresztény közösség a vallása miatt leginkább üldözött egyházi közösség. A világon egyedülálló módon indult el egy program – a nevében is vállalt módon, az üldözött keresztény közösségek megsegítéséért. Ez a Hungary Helps Program, melynek legfőbb feladata a konkrét segítségnyújtás: templomépítést, iskolaépítést és temetőfelújítást is támogattak.

A kiállítás az üldözött keresztények sorsát, illetve a Hungary Helps programot igyekszik képriportokkal bemutatni. Az utazókiállítás a következő hetekben számos torontói helyszínen lesz megtekinthető, és mindenhol várják a helyi, torontói érdeklődőket is, hogy minél többen megismerhessék Magyarország példamutató kezdeményezését.