Ria, Ria Hungária!

Ria, Ria Hungária!

/ Szabó Andrea /
szabo.andrea2022 képe
Calgary kedvenc ünnepi hagyományai közé tartozik a Circle K Classic U18 jégkorongtorna. Ez a rangos torna több mint 40 éve vonzza a legjobb csapatokat Kanadából, az Egyesült Államokból és Európából.
játékbanedzőmeccsenpizza party a Magyar Házbankirándulás és jégkorongozás -  Lake Louise

Alberta tartomány büszke arra, hogy vendégül látja azokat a tehetséges fiatal játékosokat, akik azért jönnek ide, hogy megmutassák játéktudásukat és csapatmunkájukat. A járvány utáni időszak után végre újra megrendezésre került a torna, 32 kiváló csapat részvételével, 76 mérkőzéssel a Max Bell és a 7 Chiefs Arénában.

Erre a rangos tornára kapott meghívást 2022. utolsó napjaiban a magyar U18-as férfi válogatott csapat. A csapat a csoportban 4-3-ra kikapott a Greater Vancouver Canadienstől, majd 4-3-re győzte le a Pacific Coast Hockey Academy gárdáját, aztán 6-2-re a Calgary Flamest. A negyeddöntőbe csoportelsőként jutott a válogatott, ám a Calgary Buffalótól 6-2-re kikaptak a mieink, így ezzel a mérkőzéssel fejezte be a csapat a tornát. Magas színvonalú meccseket és jó játékot láthattunk a magyar válogatottól.

A torna után különböző meglepetés programok várták a fiúkat, melyet a Calgary-i Magyar Kultúregyesület szervezett. Ilyen volt például a pizza party, és a találkozó a magyar szurkoló csapattal a Magyar Házban, látogatás a Calgary Flames csapat edzésén, illetve újévi kirándulás Lake Louise-re, ahol nem maradhatott el a levezető jégkorongozás sem.

Mi, kint élő magyarok természetesen kint voltunk a meccseken és szurkoltunk a fiúknak. A mérkőzések élménye életre szóló emlék marad mindannyiunk számára, függetlenül a jégen elért eredményektől.

Büszkék vagyunk a magyar fiúkra!