Hetedik Gálaest a Mindszentynumban

/ Dr. Heka Dária Zsuzsanna /
heka.daria.zsuzsanna képe
Idén októberben hetedik alkalommal rendezték meg a gálaestet, az Argentínai Katolikus Magyarok Szövetségének épületében, a Mindszentynumban. Az elegáns esemény alatt magyar, argentin és sok más nemzetiség kiváló zeneszerzőinak műveiből hallhattak részleteket a jelenlevők.
Az egybegyűltek köszöntése OperarészletekKodály Zoltán és Bartók Béla műveiből válogattak az előadók

A fellépők: Rosario Díaz Pumará (szoprán), Juan Salvador Trupia és Rodriguez (bariton), Juan Ignacio Ufor pedig zongorán játszott.

Az összegyűltek köszöntése után Liszt Ferenc Szerelmi álmok című zongoraművének harmadik tételével kezdődött a gálaest. Majd francia dalokat és operarészleteket élvezhetett a közönség. Ebben a részben Mozart Várázsfuvolájából és a Don Giovanniból is hangzottak el részletek. E mellett Puccini és Verdi műveiből is élvezhetett részleteket a közönség. A harmadik zenei blokkban pedig magyar és argentin énekek következtek. Bartók Béla és Kodály Zoltán művei hangzottak el, többek között a Piros rózsát szedtem én és az A csitári hegyek alatt című dalok, amelyeket a művésznő díszmagyarban adott elő. A patinás rendezvény Lehár Ferenc, A víg özvegy című operettjének részletével zárult.