Helyi érdekű koncert Stockholmban

/ Éles Gergő Péter /
eles.gergo.peter2023 képe
Helyi zenészekből szervezett koncertet hallhatott a közönség a Stockholmi Magyar Házban 2024. június 1-én.
k1k2k3k6

A Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként, a fogadó szervezetek meglévő programjainak támogatása mellett fontos észrevenni a helyi adottságokat, és lehetőség szerint előállni új kezdeményezésekkel. Stockholmban programszervezés szempontjából álmosabban indult az első félév, így házi csocsó bajnokság, és két karaoke est szervezésével sikerült élettel megtölteni a Magyar Házat.

A nyári szabadságok, utazások előtt pedig egy koncert tervével álltam elő, ami elnyerte a vezetőség tetszését. Az ötlet onnan eredt, hogy magam is zenész lévén észrevettem a helyi zenészeket, zenekedvelőket, és megláttam bennük a potenciált, illetve a szereplés iránti vágyat. Össze is állt egy alkalmi zenekar, és elkezdődtek a próbák. Sajnos későn sikerült a koncert időpontját lefixálni, így idő szűkében voltunk, illetve a próbák időtartama is a házirend keretein belül történhetett, de lelkesen gyakoroltuk a magyar és külföldi rock, blues dalokat.

Két énekesnő is csatlakozott, akiket a karaoke esten ismertem meg. A koncert első felében klasszikus zongoradarab hangzott el, majd egy fiatal, 11 éves tehetség ült a dobok mögé, ezután csapott a húrok közé a banda. A koncert plakátjának szerkesztésétől kezdve, a büfé rendezéséig, a hangtechnika beszerelésén keresztül, az egyéb szervezésekig mind a kezemben összpontosult, de szerencsére akadtak segítőim is. A közönség soraiban sok fiatal jelent meg, ami manapság nagy kincs a diaszpórában, ennek örültünk is. A fogadtatás kiváló volt, a koncert is hangulatosra sikeredet, ugyanis a lelkesedés olyan nagy volt, hogy terveznek folytatást, próbatermet keresnek, és lehetőséget az újabb koncertre. Kívánom, hogy legyen folytatás!