Főzőtanfolyam Jaraguá do Sul-ban

/ Molnár Orsolya Anna /
molnar.orsolya.anna képe
Nagy sikere volt a magyar mini-főzőtanfolyamnak a brazíliai Jaraguá do Sul-ban. Több, mint harminc fő jelentkezett és vett részt az 5 órásra tervezett kurzuson.
Az előkészítéskésztortaFőzés közben

2016. szeptember 16-án este több mint harminc jelentkezővel indult a főzőtanfolyam, az egyik helyi templom gyülekezeti konyhájában, melyet az Associacao Húngara szervezett. A résztvevők az alábbi ételek csínját-bínját sajátíthatták el: pörkölt nokedlivel, rakott káposzta és az eredeti (!) Dobos-torta. 

A feladatokat csoportokra bontva végezték el, így mindenki részt vehetett mindhárom étel elkészítésében, kedve szerint, forgó rendszerben. Sorra végigkóstolhattak minden hozzávalót (eredeti magyar fűszerpaprika, házi tejföl), az izgalmasabb munkafolyamatokat a kapott szakácskönyv margóján rögzíthették (és rögzítették) is. A munka közben esetleg mégis megéhezőket kőrözöttel és kávéval várták.

Az elkészült ételeket végül természetesen el is fogyaszthatták. (Maradéktalanul.)  A fergeteges hangulatról és az ételekről meséljenek inkább az alábbi képek.