Fánk, színház, farsang az Edmontoni Magyar Házban

/ Fábrik Eszter Dalma /
fabrik.eszter.dalma képe
Az Edmontoni Magyar Ház 2024. február 10-én délután 15 órától ismét megtelt vidámsággal, hiszen farsangi mulatság vette kezdetét. A felső, és alsó szintet a Szent Imre Magyar Iskola diákjai által készített színes krepp, és papír dekorációk díszítették.

A program a farsangi egyéni, és családi jelmezversennyel kezdődött. A gyermekek egyenként elmondták minek öltöztek és miután a közönségnek megmutatták jelmezüket, megálltak a zsűri előtt, hogy a jelmezverseny keretében is megmérettessék magukat. Volt aki rendőrnek, tündérnek, Turó Rudinak, pilótának, „Hátsóutca fiúk” -nak (Backstreet Boys), Minnie Mouse-nak, Busónak öltözött, de volt más ötletes jelmez is. A zsűri minden jelmezt pozitívan értékelt. Mindenki kapott oklevelet, és egy Balaton szeletet a részvételért.

    

    

A verseny után az alsó szinten folytatódott a délután. Az Aranykorúak Klubjának köszönhetően ízletes retro szendvicseket, és porcukros lekváros farsangi fánkokat kóstolhattak a vendégek.  A gyerekek tollakkal, kövekkel díszített színes farsangi maszkokat készítettek.

  

Az idei farsangi mulatság alkalmával vendégül láttuk a Vacouveri Magyar Színházat, akik Molnár Csilla rendezésében Szabó Szilvia Szökevények című öko mesejátékát adták elő. A darab nagy sikert aratott, a gyermekek, és a felnőttek egyaránt élvezték az előadást. A vendégszereplés a Kanadai Magyar Kulturális Tanács anyagi támogatásával jöhetett létre. A műsor végén a gyerekek fotózkodhattak a díszlet előtt a színészekkel.