Csendes nap a torontói Első Magyar Református Egyházban

/ Papp Csilla /
papp.csilla képe
Egy verőfényes őszi napon, 2017. szeptember 17-én, vasárnap szabadtéri istentiszteletet tartott a torontói Első Magyar Református Egyház a Pine Spring Valley Resortban lévő táborhelyükön. A tóparti, faházakkal tűzdelt üdülőhely évtizedek óta az egyház tulajdonában áll és tökéletes helyszínül szolgál a mindennapi élet körforgásából kiszakadni vágyó, Isten közelségét kereső, hívő lelkeknek.
A táborhely melletti tóBeszélgetés a szabadtéri istentisztelet előttKészül a délutáni programCsapatjáték az istentisztelet után

Az egész napos programot nagy készülődés, sütés-főzés előzte meg, mely során a gyülekezet apraja-nagyja besegített. Déli 12 órakor Nt. Vass Zoltán, a gyülekezet lelkipásztora hirdette az igét, melynek fő témája a hívő ember küldetése és feladata volt. A lelki táplálék után mindenki asztalhoz ült, hogy nekilásson az addigra elkészült, ízeiben Magyarországra visszarepítő ebédnek.   

Ezt követően, a délután folyamán csapatjátékokkal örvendeztették meg a résztvevőket. A logikai és ügyességi feladatok során idősek és fiatalok együtt szálltak versenybe és mérték össze tudásukat, hogy megszerezzék az első helyezéssel járó dicsőséget. Az eredményhirdetés mellett tombolahúzásra és a nyeremények kiosztására is sor került, igen emlékezetessé téve ezt a különleges alkalmat.

Református ösztöndíjasként nagy örömömre szolgál, hogy ott lehettem az eseményen és, hogy az elkövetkező kilenc hónapban részesévé válhatok a gyülekezet életének, aktív tagja lehetek a közösségnek.