Chesteri húsvétvárás

/ Szabó Ágnes /
szabo.agnes képe
A Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjait "meglátogatta" a Nyuszi a 11. Tanodanapon.
Chester, Tanoda, Húsvét, bábozásChester, Tanoda, Húsvét, dalválasztásChester, Tanoda, Húsvét, tanulásChester, Tanoda, Húsvét, tojásfestés

A Tanodanap menetét megtartva, azaz a meseolvasás-hallgatás után a csoportok megbeszélték a történetet a két nyusziról, majd a nagyok a feladatokat is elvégezték, míg a kicsik színeztek, játszottak, mondókáztak.

A Tanoda Nótafájáról való dalválasztásban már újra együtt volt a gyereksereg. Megtanulták az új dalokat is, majd táncra perdült mindenki. Új lépéseket is gyakoroltak. Pihenésképp a magyarországi húsvéti hagyományokról, szokásokról néztek meg egy képösszeállítást. Az időjósló szólások sem maradhattak el, így a Sándor, József, Benedek névnaphármas tudnivalóit is megbeszélték, elénekelték a hozzájuk kapcsolódó dalokat. Végre Chesterbe is beköszöntött a tavaszi meleg, így a gyönyörűen sütő napocskát is köszöntötték egy szép dallal.

Ez után következett a tojásfestés, majd a locsolás. Hagyományos piros tojást festettek a lányok – persze a fiúk is megpróbálták. Petrezselyemlevél nyomatot csináltak harisnyával, majd az áztatás után fényesre simogatták zsírral a megfestett tojásokat. Ragyogó lett mindegyik!

A finom kalácsevés előtt a fiúk köszöntő verset mondtak, majd sorra meglocsoltak mindenkit. 

Megnyugodhattunk mi lányok Chesterben, mert szép munkát végeztek a fiúk, s meg is kapták a csokitojásokat jutalmul.

Mi biztosan nem fogunk elhervadni a következő Húsvétig!