Atlantai Magyar Fesztivál

/ Bödőcs Katalin /
bodocs.katalin képe
Népzene, íjászkodás, kiváló magyar ételek, bor, pálinka… csak pár dolgot megemlítve a múlt hétvégéről.
Atlantani Magyar Fesztivál az Agnes Scott College parkjábanÍjászoktatás kicsiknek és nagyoknakHungarian Community Church of Georgia standjaSzéki népviseletben

Szeptember 24-én, egy csodálatos napsütéses vasárnapon rendezték meg az Atlantai Magyar Fesztivált, amelynek az Agnes Scott College parkja adott helyet immár negyedik alkalommal. Közel 700-800 ember látogatott el a színvonalas rendezvényre, hogy kapcsolatba kerüljön a magyar kultúrával erre a kis időre. Az árusok különböző portékáikkal vásári hangulatot idézetek. A sajtos-tejfölös lángos, a kürtőskalács és a sült kolbász is elengedhetetlen része volt a fesztiválnak. Természetesen, ahol magyar van, ott zene is van: a talpalávalót az Életfa zenekar szolgáltatta. A fiatalok számára az íjászkodás, gólyalábazás, valamint a Rubik-kocka kipróbálása nyújtott nagy örömöt a rendezvény ideje alatt. Az idősebb nemzedék megkóstolhatta a Kárpát-medence finomabbnál finomabb borait és pálinkáit is!

Fogadó szervezetem (Hungarian Community Church of Georgia) egy különálló standdal vett részt az eseményen. Számos magyar népművészeti tárgyat mutattunk be, helyet kapott asztalunkon többek közt ostor, kulacs, kaláris és butykos. A szervezet által megrendezett havi istentiszteletről, magyar kulturális oktatásról és egyéb kulturális programokról is bővebb tájékoztatást kaphattak az érdeklődők a fesztivál ideje alatt.

A délután rendkívül jó hangulatban telt, a georgiai magyarok identitásukat megélve és erősítve élvezték a magyar kulturális és gasztronómiai örömöket. 

 

Elérhetőségeink:

www.hungarianchurch.org

https://www.meetup.com/Georgiai-Magyarok-Klubja-Georgia-Hungarians-Club/

https://www.facebook.com/georgia.hungarians

www.hungarianballgeorgia.com