Apák napját ünnepeltük Kelownában, de a gyerekek jártak a legjobban

/ László Karolina /
laszlo.karolina képe
Az édesapák mellett a gyerekeket ünnepeltük 2024. június 16-án az Okanagani Magyar Házban.
hintázunkeszünkaz összeszerelő csapatezt ettük

Az eseményen az általunk korábban elkészített füstölt kolbászt, kolozsvári szalonnát, frissen dagasztott és kisütött foghagymás-tejfölös-sajtos lángost, fagyit és dinnyét szolgáltunk fel. Természetesen a zene sem maradhatott el, a magyar-mulatós-muzsika, és a közös nóta elengedhetetlen része a rendezvényeinknek. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy a későn érkezőket már csak a saját helyeinkre tudtuk leültetni, ugyanis az eső miatt “beszorultunk” a házba.

A cudar időjárás a gyerekeken nem fogott ki: ünnepélyes keretek között, piros-fehér-zöld szalag átvágással átadásra és egyúttal azonnali használatba került az újonnan beszerzett és összeszerelt játszótér. De nem csak a magyar gyerekek érdeklődését keltették föl a kertben ékeskedő játékok: már többször előfordult, mikor nyitva volt a kapu, hogy idegen gyerekek jöttek be az utcáról játszani.

A Kelowna-i magyar gyerkőcöket egyébként tejben-vajban füröszti a közösség: az elmúlt hónapokban kitakarításra és felújításra került a Magyar Ház alsó szintje, amit elsősorban a gyermekeknek dedikáltunk. Az emelet saját bejárattal rendelkezik, illetve játékokkal, kézműves kellékekkel és rengeteg más kinccsel van felszerelve. A projekt sikerességét az támasztja alá, hogy az utóbbi időben a kicsiket egyre nehezebb hazaindulásra bírni. 

Szintén az alaksorban található az igazán színes és gazdag könyvtárunk is. Több ezer magyar, vagy idegen nyelven, de a magyarságról szóló könyv található meg itt. A könyvtár is átrendezésen és szelektáláson esett át az idei évben, így jelenleg sokkal átláthatóbban működik. Új polcok is készültek az elmúlt hetekben, amiket Pityunak, a Magyar Ház elnökének köszönhetünk. Persze még korántsem mondható késznek az emelet. További fejlesztések, bútorok és játékok beszerzése van még tervben.