Angliából jelentem

Coventry és Birmingham online jelentkezik

/ Nagy Regina Mária /
nagy.regina képe
Új helyzetbe kerültünk, mindannyian, kivétel nélkül. Otthon vagyunk. Éjjel-nappal. Talán soha ennyire nem vágytunk a társas kapcsolatokra mint most. Soha ennyire nem éreztük jelentőségét a kétheti találkozásoknak, a kávézásoknak, az egyéb közös szabadidős tevékenységeknek, ahol ténylegesen együtt lehetünk.
Boribon felolvasásaBoribont hallgattukCoventry online jelentkezettBirmingham online jelentkezik

A tanodák (Coventry és Birmingham) önkénteseivel is folyamatosan gondolkodunk azon, hogyan tudjuk könnyebbé tenni a kicsik bezártságát, és hogyan tudjuk továbbra is összetartani a közösségeket. Mindkét tanoda jelentős mértékben fokozta online jelenlétét. Igyekszünk a rengeteg most elérhetővé vált digitális tartalom és online program között válogatni és egy kis útmutatót adni a közösségeknek. A Coventry Magyar Tanoda, az egyik elmaradt személyes találkozó helyett, minden csoportnak tartott egy fél órás online foglalkozást egy zárt felületen. Tetszett a gyerekeknek és a szülőknek is, hogy legalább így láthatják egymást. Éppen ezért heti 2-3 alkalommal van meseolvasás, a nagyobbaknak pedig online közös olvasást terveznek. Nagyon sok mese elérhető profi előadókkal digitálisan, de itt éppen azon van hangsúly, hogy olyan valaki olvassa nekik, akit a tanodából ismernek és szeretnek.

A Birminghami Tanoda egyébként is működtet egy zárt csoportot, így az elmaradt tanítási nap helyett ott osztottunk meg digitális tartalmakat, feladatokat kicsiknek és nagyoknak is. A tervek szerint saját digitális tartalmak is fognak készülni, itt is a személyesség fontossága miatt.

Mindenkivel igyekeznek kapcsolatot tartani, figyelni a másikra, segíteni egymást. Persze kimondva és kimondatlanul is alig várja mindenki, hogy újra találkozhassunk. Addig is itthon maradunk és továbbra is tesszük, amit csak a virtuális tér megenged.