Alakuló Magyar Cserkészet Denverben – első kirándulás

/ Gonda Csenge /
gonda.csenge képe
Cserkészkirándulást szerveztünk október 15-én, gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek és az érdeklődőknek az Eldorado Canyon Parkba. Célul tűztük ki, hogy a Magyar Iskolával együtt újra elindítjuk a Magyar Cserkészetet Denver városában. Los Angelesből érkeztek hozzánk cserkészek.
Orsi és Kevin rövid produkciójaCsomózás mindenkit lekötött

Hosszú idő után újra nekiláttunk, hogy felébresszük a cserkészetet itt, Denverben. Kirándulást szerveztünk október 15.-én, hogy megmutassuk elsősorban a gyerekeknek, illetve szülőknek, hogy miért is érdemes magyar közösségbe, cserkészetre járni. Segítségül a már jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező 17. számú Könyves Kálmán Cserkészcsapat őrsvezetői érkeztek Los Angelesből, hogy minta foglalkozást tartsanak a délelőtt folyamán.

A gyerekekkel népi játékokat játszottunk, megismerkedtünk a természetben is igen hasznos útjelekkel, együtt csomóztunk és bogoztunk köteleket. Rövidebb sétára is elindultunk, miközben a szülők egy kisebb kirándulást szerveztek, majd közös ebéd és délutáni sütögetés várta az érdeklődőket.

Nagyszerű napot töltöttünk együtt, gyerekek és szülők is egyaránt kedvet kaptak, hogy cserkészfoglalkozásra járjanak, amire két hetente, vasárnaponként a Magyar Iskola után kerül sor. Reméljük, a kezdeti lendület, kedv megmarad és még többen jönnek. Nagyon örültem, hogy 10 gyerek részt vett, és tudom, még többen is lehetnénk!

Köszönettel tartozunk a KMCSSZ-nek, hogy segítségül küldtek nekünk vezetőket (Oriold Alpár, Killeen Orsi és Varga Kevin) a Turul Őrsből, ezzel is támogatják a kialakulóban lévő csapatokat. Hosszú odáig az út, de remélem lesz Denvernek Magyar Cserkészcsapata!