A Brisbane-i Magyar Iskola kirándulása a hosszú hétvégén

Rainbow beach és környékének felfedezése

/ Kelemen Réka /
kelemen.reka képe
Queenslandben 2024.október első hétvégéje hosszú hétvége, mivel ekkor ünneplik a király születésnapját. Érdekes módon, a király tényleges születésnapja nem esik erre a napra, és az ünneplés időpontja államonként változó Ausztráliában. Iskolánk is megragadta a hosszú hétvége kínálta lehetőséget, és egy péntektől hétfőig tartó kirándulást szervezett, hogy minél többen részt vehessenek a programokon.
Játék közben egy gyors csoportképre is sor került a tengerpartonJáték a hétvége legfiatalabb lúrkójávalKajakozásLecsúszás a homokdűnéről

A Rainbow Beach volt az úti célunk, ahol egy kempinget választottunk bázisként. Néhány család inkább egy közeli Airbnb-t részesített előnyben, mások a kemping egyik kabinjában foglaltak szállást, míg sokan közülünk sátraztunk a hétvége során. Szerencsére sikerült úgy megszervezni, hogy egymás melletti kempinghelyeken állítsuk fel sátrainkat, ami nemcsak a kommunikációt könnyítette meg, hanem lehetőséget adott a szabadidő közös kihasználására is.

A hétvége igazán tartalmasan telt, rengeteg programunk volt. Pénteken a megérkezésé volt a főszerep, mivel sokan dolgoztak aznap, különböző időpontokban érkeztünk meg a helyszínre.

Szombaton egy közös reggeli után a gyerekekkel felfedeztük a kemping játszóterét, ahol egy hatalmas ugrálóvár, játékszoba és játszótér is rendelkezésünkre állt. Természetesen mindent kipróbáltunk, és kiválóan szórakoztunk. Ezt követően kajakokkal vízre szálltunk, hogy gyakoroljunk a vasárnapi túrára. Az ebédet követően az egyik anyuka finom fánkokkal kényeztetett minket. A délutánt a közeli hatalmas homokdűnénél töltöttük, ahol egymás rekordjait döntögetve csúsztunk le. Bár nem tudtunk eleget csúszni, a naplemente közeledtével még gyorsan lementünk a tengerpartra, de már hűvös volt a fürdéshez, azonban a kilátás gyönyörű volt. Az estét a kempingben tábortűz mellett töltöttük, közösen vacsoráztunk, pillecukrot sütöttünk és jókat beszélgettünk.

Vasárnap hajnalban az érdeklődő családokkal ellátogattunk Tin Can Bay-re, ahol lehetőségünk volt delfineket etetni és természetes élőhelyükön megcsodálni őket, ez igazán különleges élmény volt! Ezután újra vízre szálltunk, és egy 2-3 órás kajaktúrán vettünk részt a bevállalósabbakkal. A közeli lakatlan szigetig eveztünk, ahol partra szálltunk, majd visszatértünk a táborba. Az út során fákat kerültünk, rájákat figyeltünk meg, hatalmas medúzákat láttunk, sőt, még egy rák is felmászott a túravezetőnkre. Ebédre egy másik anyuka készített isteni finom lángost, amit nagy örömmel fogyasztottunk el. A délutánt a tengerparton töltöttük strandolással, játékokkal, homokvár építéssel és a hullámok élvezésével. Este újra közösen vacsoráztunk, a felnőttekkel egy pohár bor mellett nevettünk és beszélgettünk.

Hétfőn délelőtt már mindenki csomagolt és rendszerezte a kempingfelszerelését, de még egyszer lementünk a strandra, mielőtt ki-ki a maga idejében hazaindult. Iskolánk elnöke, Vidó Tamás indult haza legkésőbb, a kajakokkal felszerelkezve, de útközben elkapta a rossz időjárás, még jégeső is érte. Ez emlékeztetett minket, hogy milyen szerencsés időnk volt egész hétvégén, és így nemcsak közösen is tölthettük ezt a pár napot, de remek programokon is részt vehettünk.

Összegzésként elmondható, hogy a hosszú hétvége minden szempontból emlékezetesre sikerült. A programok változatossága, a közösségi élmények, és a természet szépsége mind hozzájárultak ahhoz, hogy feltöltődve és élményekkel gazdagodva térjünk haza. A kirándulás nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is remek lehetőséget adott a kikapcsolódásra, a közösség építésére, és arra, hogy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból. A közös élmények, a nevetések és az együtt töltött pillanatok hosszú ideig megmaradnak mindannyiunk emlékezetében.