Megkezdődött a tanév a Newportban

/ Magyar Fanni /
magyar.fanni képe
2024. szeptember 14-én tartotta nyílt napját a Newporti Magyar Kulturális Közösség Nefelejcs Tanodája, ahová friss ösztöndíjasként érkeztem. Kíváncsian vártam a munkát, és nagy örömömre vezethettem be a családokat a néptánc világába.
Évnyitó Newportban Évnyitó Newportban Évnyitó Newportban Évnyitó Newportban

A tanodába járó gyermekek mellett, most lehetősége volt új családoknak is betekintést nyerni, illetve csatlakozni a közösségbe. Több, mint 70 gyermek tölti itt a délelőttjét minden szombaton.

A tanodában korcsoportonként, játékosan tanulják a gyermekek a magyar nyelvet és ismerkednek meg a hagyományainkkal, kultúránkkal. Csodálatos együttélés zajlik, míg a gyermekek tanulnak, addig a szülők is aktívan részt vesznek a programokon, tapasztalatot cserélnek.

A nyílt napra Magyarországról érkezett a Völgyhajó Bábszínház, Egy kondér népmese című darabjával varázsolta el a gyermekeket és a szülőket egyaránt. Az előadás mellett kreatív foglalkozások és játékok várták a gyermekeket. Megismerkedhettek a zene világával és népdalt hallgathattak. Mindezek után pedig egy fergeteges, közös táncolással zártuk a napot, ahol együtt járta kicsi és nagy, gyermek és szülő egyaránt.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen kedves közösségbe csatlakozhattam és bízom benne, hogy jelenlétemmel segíthetem a tanoda működését.