Elindult a tanév a varsói magyar iskolában

/ Radziwon Éva /
radziwon.eva képe
2024. október 6-án, vasárnap, az immáron 25 éve működő varsói Divéky Adorján Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda új tanévet indított.
Foglalkozás a bölcsődés és óvodás csoportnakAz Iszkiri Együttes vidám gyermekkoncertjeKözös népi játék a szülőkkel és a gyermekekkel

A jubileumi tanévet Szász Klára igazgatónő nyitotta meg, majd Molnár Mónika Sarolta konzulasszony, aki egyébként gyermekkorában maga is a hétvégi iskola diákja volt, valamint Czeglédi-Wrótniak Fruzsina, a Lengyelországi Magyar Egyesület elnöke mondott köszöntő beszédet. A megnyitó után az oktatók, a szülők és a gyermekek közös népi játékban vettek részt a Magyar Népi Játék napja alkalmából.

Ezután az oktatók bemutató foglalkozásokat tartottak, ahol a szülők és az újonnan érkező gyermekek betekintést kaphattak a különböző csoportok működésébe. Az ünnepség ideje alatt a gyermekeknek lehetőségük volt feliratkozni számukra szimpatikus fakultációs foglalkozásokra is.
Az iskolában egyébként hat csoport működik, amelyeket önkéntes oktatók vezetnek. A diákok már bölcsődés kortól járhatnak foglalkozásokra, ahol kreatív feladatokon és játékos tanulási módszereken keresztül ismerkednek meg a magyar nyelvvel, a hagyományokkal és a tananyaggal, így tanulásuk élvezetes és interaktív formában valósul meg.

Az év első foglalkozásain a szülőknek és a gyermekeknek lehetőségük volt megismerkedni egymással, az oktatókkal, és az idei tantervvel. A eseményt a jókedv jellemezte, amit csak fokozott az Iszkiri Együttes fergeteges zárókoncertje. A zenekar vidám dallamaival és frappáns szövegeivel megtáncoltatta és megnevettette a közönséget, így az évnyitó ünnepség kitűnő hangulatban ért véget.