A fociról szólt a hétvége

/ Székely Zsófia /
szekely.zsofia képe
Az Edmonton Hungaria csapatainak barátságos mérkőzésével és Sport Bállal ünnepelték az ősz érkezését Edmontonban.
Zenekar és terem a bálonPillanatkép a bálrólPillanatkép a bálrólPillanatkép a bálról

2024. szeptember utolsó szombatján sportmezt húzott az Edmonton Hungaria focicsapata és a barátságos mérkőzésen az öregfiúk 4:3-ra győzték le a Hungaria ifjúsági csapatát. A Sportnapot megtisztelte részvételével dr. Jákó János torontói főkonzul és Igaz Máté Árpád külgazdasági attasé. Főkonzul úr nem csak vendégként volt jelen, de profi játékosként is: bár kor szerint a fiatal csapatba illett volna, mégis az öregfiúk csapatát erősítette, végül két góllal és egy gyönyörű átadással segítette őket a győzelemhez. 

A reggeli aktivitás csak bemelegítés volt az esti Sport Bálra, melynek az őszi színekbe öltöztetett Edmontoni Magyar Ház adott helyszínt.

A telt házas esti rendezvényen dr Jákó János főkonzul, Szenthe Anna, a Diaszpóra Tanács kanadai elnöke és a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnöke, illetve az Edmonton Hungaria nevében ifj. Szenthe Sándor mondtak köszöntő beszédet.

Mind a 120 vendég a svédasztalos vacsora különböző fogásaiból válogathatott, melyek között volt marhapörkölt, lazac, különböző köretek és desszert is. A szervezők az 1957-ben alakult Edmonton Hungaria múltjából készült videó összeállítással emlékeztek azokra a játékosokra akik már nincsenek köztük, vagy már kiöregedtek a csapatból. Jó volt visszaemlékezni arra a Hungariára, akik éveken keresztül tartották a “városi bajnok” címet. A vacsorát követően a jó hangulathoz a zenét az In Like Flint együttes szolgáltatta, akik előadásában a régi és új slágerekre a legfiatalabbtól a legidősebb korosztályig sokan szívesen táncoltak.

A csapat már a jövőévi barátságos mérkőzést tervezi!