Magyar együttes lépett fel az Ochota Blues Fesztiválon!

/ Radziwon Éva /
radziwon.eva képe
2024. szeptember 22-én, vasárnap, a Nemzetközi Ochota Blues Fesztivál keretein belül Pribojszki Mátyás, híres magyar szájharmonikás adott koncertet zenekarával, a Jumping Matt and his Combo-val.
Bartosz Łęczycki és Sławomir Nowodworski csatlakoztak a színpadraJumping Matt & his ComboTeltházas terem a koncerten

A varsói Liszt Intézet közreműködésével szervezett másfél órás koncerten mintegy 120 fő töltötte meg a termet.
Pribojszki Mátyás karrierje során több mint 30 országban koncertezett zenekarával, ám csak  most először látogatott Varsóba. A fellépés alatt az énekes többször kiemelte, hogy mennyire lenyűgözte a zenekar tagjait a város és biztosította a közönséget arról, hogy ez nem az utolsó fellépésük a lengyel fővárosban.
A Jumping Matt fantázianév magáért beszél, Pribojszki Mátyás híres a rendkívül energikus fellépéseiről. Színpadi jelenlétével és vicceivel szinte azonnal belopta magát a közönség szívébe. A koncert maga lenyűgöző zenei élményt kínált, amelyben a blues, a boogie-woogie, a rock and roll, a swing és a texasi blues elemei egyesültek soul- és jazz improvizációkkal.

A műsorban felcsendültek a zenekar saját dalai az elmúlt 20 évből, valamint feldolgozások is. A zárószámra pedig a zenekar két neves lengyel szájharmonikást is színpadra hívott: Bartosz Łęczycki és Sławomir Nowodworski csatlakoztak Pribojszki Mátyáshoz egy fergeteges improvizációs produkcióra.

A zenekar felépítése: Pribojszki Mátyás (szájharmonika, ének), Hamvas Viktor (zongora), Molnár Dániel (dob) és Csizmadia László (basszusgitár).