Néptánctábor a Fonó Táncegyüttessel

/ Almer Zsófia /
almer.zsofia képe
2024. szeptember első hétvégéjén megrendezésre került a Melbourne-i Fonó Táncegyüttes tábora Healesville-ben.
Táncpróba tartása a Fonó TáncegyüttesnélA Fonó Táncegyüttes gyermekcsoportjaSütögetés a tábortűznélTáncpróba a Fonóval

Egy tánctábor minden táncegyüttes életében nagy jelentőséggel bír, hiszen az intenzív táncpróbákon kívül lehetőség nyílik csapatépítésre, nagy beszélgetésekre, játékra és sok olyan programra, ami a sok egymástól különböző emberből egy összetartó csapatot, közösséget kovácsol. 

Nem volt ez másképp a Fonó Táncegyüttesnél sem. Pénteken a megérkezés napján rögtön táncpróbával indítottak a gyerekek, majd ezt követően a felnőttek is. Az estét jó hangulatú beszélgetésekkel és játékkal zártuk, majd másnap reggel kezdődött ismét a munka, mindkét tánccsoport részt vett egy délelőtti és egy délutáni táncpróbán is. Azokban az időkben sem unatkoztak a táncosok, amikor épp nem próbán vettek részt: gyöngyökből kalárist készítettünk, a gyerekek a tábor területén versenyt tartottak, amelynek eredményhirdetésére a tábortűz mellett került sor. 

A szombati napot beöltözős bulival zártuk (ahol “Mi akartál lenni gyerekként?”, illetve film-, vagy mesebeli karakter volt a tematika), valamint pillecukor sütögetéssel, beszélgetéssel és énekléssel a tábortűznél. 

A jobbnál jobb ételekről a szülők gondoskodtak, akik terített asztallal várták a próbán megfáradt, éhes táncosokat. 

A tánctábor nem csak a kiváló hangulata, hanem produktivitása miatt is rendkívül sikeres volt, a felnőtt csoport magyarpalatkai koreográfiájának, illetve a gyerekek dunántúli ugrós táncának nagy előrelendülése is ennek a hétvégének köszönhető.