Zürichi magyar majális a Magyar Katolikus Misszió szervezésében

/ Bóra Eszter /
bora.eszter képe
Évről évre megrendezik a zürichi majálist egy május eleji szombaton a Magyar Katolikus Misszió szervezésében.
Magyar Misszió SvájcbanMeghívó a majálisraElőkészületek közben ebéd szünetTánc és vacsora

A rendezők célja, hogy legyen egy olyan közös zürichi magyar majális, ahol a magyarok találkozhatnak és egy kellemes estét tölthetnek el együtt. Az eseményből befolyó pénzösszeget, mint minden évben, a magyar nyelvű katolikus misszió javára fordítják.

A készülődés már hetekkel ezelőtt elkezdődött, de aznap délelőtt is nagy volt a sürgés-forgás: megterítettük az asztalokat, előkészítettük az ételeket, elrendeztük a tombola tárgyakat és a süteményeket egy-egy asztalon.

Estefelé megérkeztek az első vendégek a Bruder Klaus plébánia feldíszített nagytermébe. A zene megszólalt a teremben, eközben a konyhán az olajat felforrósították, és kezdték sütni az első szelet húsokat. Az idei vacsora-menü: sertéspecsenye volt paprikás-hagymás burgonyával és uborkasalátával. Mint eddig minden évben, most is lehetett magyar finomságokat kapni a süteményes asztalnál. A finomságok igazán népszerűek voltak. A hatalmas tál tepertős pogácsa tíz perc alatt elkelt, de a házi zserbóból és a házi mákos-almás rétesből sem maradt az est végére. Ezúton is köszönjük a sok finom süteményt, amit a rendezvény céljára sütöttek! A tombola idén is izgalmas és változatos volt; többek között értékes vázákat, órákat és finomságokat lehetett nyerni. A főnyereményt, a bőségkosarat is megnyerték. Az est folyamán a terem megtelt, folyt a vidám beszélgetés. A jóízű vacsora mellett igazi magyar tánc- és szórakoztató zenére ropták a majálisozók. Igazi majálisi hangulatban telt az est.

Rengeteg segítő kéz munkálkodott az esemény lebonyolításában, akiknek munkáját és segítségét ezúton is köszönik a szervezők! Reméljük jövőre is lesz magyar majális Zürichben!