Zengett a magyar népzene a kaliforniai Walnut Creek főutcáján

Több ezren voltak jelen

/ Horváth Balázs /
balazs.horvath képe
Első alkalommal vonult fel az évente megrendezett városi parádén az East Bay Hungarian Educational Group - Walnut Creek Magyar Iskola, de az elismerést látva nem utoljára.
Twilight Parade a kaliforniai Walnut Creek-benTwilight Parade a kaliforniai Walnut Creek-benTwilight Parade a kaliforniai Walnut Creek-benTwilight Parade a kaliforniai Walnut Creek-ben

Walnut Creek, Kalifornia, Egyesült Államok, 2018. szeptember 15., szombat. Először vett részt a San Francisco-öböltől közel 40 km-re található településen működő East Bay Hungarian Educational Group vagy más néven Walnut Creek Magyar Iskola az éves városi Twilight Parade elnevezésű felvonuláson, amely során közel háromezer ember előtt mutatkozhattak be a megjelent gyerekek, oktatók és végül, de nem utolsósorban szülők a kora őszi hétvégén.

Az idén 82-ik alkalommal tartott és „Building Dreams and Making Memories” jeligéjű Twilight Parade a belvárosi Main Street-en át szórakoztatta az út mentén egybegyűlt közönséget, akik ujjongással és tapssal jutalmazták a különböző édességeket szóró felvonulókat. A magyar kontingenst az iskola népviseletbe öltözött tanulói képviselték, valamint az őket kísérő szülők és tanárok gyarapították, akik magyar népzenére táncolva keltek végig a komoly létszámban felsorakozó nézők előtt.

Az estig tartó program további részében tiszteletüket tették a parádén a Walnut Creek-i iskolák tánccsapatai, városi fúvós zenekarok, amelyek között számtalan klasszikusnak mondható "old-school" autó vonult fel a közönség véget nem érő üdvrivalgására.