New York: Filmvetítés és adománygyűjtés

ReConnect Hungary Friday Dinner Filmraiser

/ Dr. Miklós Nóra Pálma /
miklos.nora.palma képe
A ReConnect Hungary november 22-én, pénteken este 6:30-tól vacsorával és koktélozással egybekötött filmestre invitált minden kedves érdeklődőt a Magyar Házba.
ReConnect Hungary adománygyűjtő vacsoraReConnect Hungary adománygyűjtő vacsoraKötetlen beszélgetés a rendezőkkelReConnect Hungary fotósarok

Adománygyűjtő rendezvényünkön többek között az “Északi menedék” című filmet láthatták az estre látogatók. Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc alatt és után mintegy 200 000 magyar menekült el a világ számos földrészére, országába. Talán az egyik legkülönlegesebb ilyen helyszínt, Izlandot és az oda menekült magyarok életét mutatja be a díjnyertes dokumentumfilm. 

Nemcsak témában, de a dekorációval is filmes hangulatot teremtettünk. Fotósarok lett berendezve, ahol minden vendég egy fotó erejéig filmsztárnak érezhette magát a vörös szőnyegen, az asztalokat popcorn és diával körbetekert mécses díszítette. 

Az est jobbnál jobb programokkal folytatódott. A vacsora hazai ízeket elevenített fel, a menü rántott hús, és burgonyapüré volt uborka salátával, zárásként pedig egy különleges magyar desszertet, somlói galuskát tálaltunk fel. 

Végül a tombola és kötetlen beszélgetés következett a díjnyertes rendezőkkel, Szakonyi Noémival és Vincze Mátéval, akikkel szerencsém van együtt dolgozni. 

Az adománygyűjtésen befolyt összeg a Magyar Emberi Jogok Alapítvány ReConnect Hungary programját támogatta.