Vintner Dinner, Cleveland 2017

A Clevelandi Magyar Történelmi Társulat Borkóstoló Vacsorája

/ Illés Bertold /
illes.bertold képe
A Clevelandi Magyar Történelmi Társulat október 21-én, szombaton tartotta meg hagyományos Borkóstoló Vacsoráját. A rendezvény nagy múlttal rendelkezik, ez volt immáron a 21. alkalom, idén 104 fő jelenlétével.
Vintner Dinner 2017

Az idei Borkóstoló Vacsora célja is ugyanaz volt, mint a kezdetekben: életben tartani és támogatni a Clevelandi Magyar Múzeum munkáját, ezáltal a magyar kultúrát, művészetet és népi hagyományokat. A díszvacsorát Kézdi Alex, a Clevelandi Magyar Történelmi Társulat Elnöke nyitotta meg. Köszönetét fejezte ki mindazok számára, akik jelenlétükkel nem csak emelték az est hangulatát, de hozzájárultak a magyar kulturális értékek megőrzéséhez, továbbörökítéséhez.

A felkínált borokat Mészáros Elemér ismertette, melyek sorban a következők voltak: Szőke Mátyás – Irsai Olivér, Tornai Juhfark Premium, Apátsági Hárslevelű vagy Szekszárdi Bikavér, végül desszertbornak a Kikelet nevűt ajánlotta Late Harvest termelőtől.

A kitűnő borok és finom vacsora mellett a jó hangulatért a Harmónia zenekar volt a felelős.

A desszert előtt Pálmai Zsuzsanna konzul asszony szólalt fel a vendégek előtt. Dr. Latorcai Csaba, társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár és Dr. Bencsik Zita, Magyarország chicagói főkonzulja nevében köszöntötte az egybegyűlteket. Amint azt Dr. Latorcai Csaba üzente; „Értékőrzés ez az immár 21. éves hagyománynak örvendő borvacsora is, hiszen a magyar bor és borászat hagyománya messze földön híres és ismét egyre nagyobb elismerés övezi.”

Az est kiváló hangulatú közösségi esemény volt az ohiói magyarság számára, melyhez a segítő jobbot Magyarország borász kiválóságai nyújtották.