Verdi-Erkel est Budrióban

/ Seprenyi Anita /
seprenyi.anita képe
2016 október 8-án Sass Sylvia védnökségével Verdi-Erkel estet tartottak Budrio-ban.
Concerto_LiricoConcerto_Lirico_köszöntőDenk_ViktóriaConcerto_Lirico

Budrio és Gyula városai több évtizedre visszanyúló testvérvárosi kapcsolatot ápolnak. A zene mindig is meghatározó szereppel rendelkezett a két város több, mint öt évtizede virágzó kapcsolatában. Ennek szellemében a CAMPA, az Olasz-Magyar Kulturális Szövetség, a Római Magyar Akadémia és Budrio város önkormányzatának támogatásával, valamint Sass Sylvia világhírű szoprán védnökségével rendezték meg október 8-án a Concerto Lirico elnevezésű Erkel-Verdi estet. 

A Gyula és Budrio között 1963-ban kötött szerződés révén létrejött együttműködés az ilyen jellegű kapcsolat úttörőjévé vált nemcsak nemzeti, hanem európai szinten is. A komolyzene mindig egy „stabil híd” szerepét töltötte be a két nemzet között. Ezzel az estével, a méltán híres magyar zeneszerző, a gyulai születésű, Erkel Ferencnek emléke és munkássága előtt tisztelegtünk együtt, magyarok és olaszok.

Az est fellépői: Denk Viktória, Erika Berretti, Abraham Garcia Gonzalez és Diego Procoli feledhetetlen élményt nyújtottak. Az ehhez hasonló esték újra és újra igazolják, hogy milyen fontos szerepet játszik a művészet az interkulturális kapcsolatokban. 

Az esemény iránt nagy érdeklődést mutattak a régióban élő magyarok és olaszok egyaránt.