Vastag Csaba minikoncert a Reményik Sándor Keresztyén Magyar Iskolában

/ Ézsiás Péter /
ezsias.peter képe
Sok évvel ezelőtt az X faktor válogatójában volt egy srác, aki a dala végén, átmászva a zsűri asztalán, szinte beleült Keresztes Ildikó ölébe. Nos, akkor azt gondoltam, kicsit túltolta a dolgot – pestiesen szólva –, de ezen a hétvégén azt hiszem, megértettem őt.
Vasta Csaba és a magyar iskolás diákokKoncert közbenMinden mozog

Újév második vasárnapja volt. A Reményik Sándor Keresztyén Magyar iskolában szinte minden a megszokott rend szerint ment, még az is, hogy a hon- és népismeret órát megint sikerült elhúznom a vallásóra rovására. Aztán ebéd után jött a meglepetés: Vastag Csaba, Magyarország egyik legnépszerűbb énekese amerikai turnén tartózkodik az Egyesült Államokban és felajánlotta, hogy vasárnap szívesen eljön egy kicsit énekelni a gyerekeknek. Örömmel fogadtuk a felajánlását, hiszen egy évvel ezelőtt már hasonló módon tiszteletét tette közöttük, így voltak, akik már izgatottan várták vissza. Az egyik új kislány nagy örömmel mondta anyukájának, hogy most fogja először élőben látni! Szerintem nem csalódott!

Csaba a színpad helyett a nézőteret választotta fellépése színhelyéül. A gyerekeket egyből magával ragadta a produkció és a profi előadóművész rögtön táncba is vitte őket. A második dal után már a csúcson volt a hangulat és mindvégig maradt is. Csaba betöltötte élettel a teret, és hol a tomboló gyerek gyűrűjében, hol a felnőttek között az asztaloknál ülve énekelt. Itt értettem meg azt, amivel ezt a rövid beszámolót kezdtem: ez az ember annyira együtt él a közönséggel, annyira élvezi amit csinál és annyira igényli a szeretetet, hogy a hallgatósága között érzi jól magát. Nyilván erre nem mindig van lehetősége, de ilyenkor a lehető legjobban kihasználja. Megnyerő személyisége és közvetlen előadása mindenkit magával ragadott. Álló tapssal búcsúztattuk.

Ami nekem személy szerint nagyon jól esett, hogy az összetartozás fontosságát hangsúlyozta, bárhol is éljünk a világon, ne feledjük, hogy magyarok vagyunk.

Vastag Csaba 2017. január 13-án, pénteken este a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban ad koncertet. Kíváncsian várom!