Vajdasági nap Londonban… Ki hallott már ilyet?

/ André Katalin /
andre.katalin képe
Harmadik alkalommal rendezte meg a Magyarok Angliai Országos Szövetsége adománygyűjtő rendezvényét, amelynek középpontjában idén a Vajdaság állt
Vajdasági nap

A program célja az volt, hogy  tájékoztatást adjon a londoni magyaroknak erről a régióról, és az ismeretterjesztés, szórakoztatás mellett adományokat gyűjtsön a délvidéki Lurkó Házak részére.

 A rendezvény a katolikus mise után egy hagyományos vajdasági ebéddel kezdődött, amin vajdasági halászlét és ún. „karadordeva snicla”-t tálaltak a szervezők a vendégek nagy örömére.

A Vajdasági napot két fotó kiállítás és egy multimédiás minikiállítás színesítette, valamint párhuzamosan a programokkal gyerekfoglalkozáson vettek részt a fiatalabb vendégeink.

A színvonalas műsorban elhangozott egy érdekes és részletekbe menő előadás a Vajdaság földrajzi és történelmi múltjáról és jelenéről Cvetanovic Milánnak köszönhetően, valamint fellépett a Hunique Néptánccsoport, akik szatmári táncokat adtak elő.  Külön a szervezők örömére szolgált, hogy egy vajdasági származású előadóművész is fellépett, Verbászi Betty személyében. A műsor a Herman házaspár tánctanításával zárult, ahol a vendégek magyar táncokat tanulhattak nagyon jó hangulatban.

​A vajdasági napon végül 400 font gyűlt össze a vendégek jóvoltából, amelyből az említett napközis gyermekotthonok gépesítését és egyéb alapvető felszerelését fogjuk támogatni.

​A szervezők: Kása Bíborka, André Katalin, Cvetanovic Martin