Ünnepi hangulat Seattle-ben

/ Jávorszky Dóra /
javorszky.dora képe
Seattle-ben december 16-án tartottuk meg a karácsonyi ünnepséget, ahol a Magyar Szövetség csoportjai büszkén mutatták be karácsonyi produkcióikat, amikre már hetek/hónapok óta lelkesen készültek.
SüteményvásárCserkészek előadásaForgatós Táncegyüttes gyerekcsoportja, kalocsai táncokSvédasztal

Az Ünnepség délután 4-kor kezdődött, ahol a Forgatós Táncegyüttes gyerek csoportja kalocsai táncokat mutatott be, a kislányok saját maguk által kihímzett kötényeikben táncoltak. A felnőtt csoport kalotaszegi táncokat adott elő. A Magyar Iskolás kezdő gyerektáncosok egy verses, énekes, táncos produkcióval léptek színpadra, aminek nagyon nagy sikere volt és ők is nagy örömmel szerepeltek, hisz számukra ez volt az első fellépés és bemutatkozás. A Magyar Iskolás gyerekek és a cserkészek is előadtak egy-egy kis színdarabot. A cserkészek előadása az ajándékozás öröméről szólt, amit ők ott helyben gyakoroltak is, mert az ünnepséget megelőző hetekben apró ajándékokat készítettek, amit a rendezvényen boldogan odaajándékoztak a nézőknek. A műsorban az egyik cserkészlány egy csodálatos zongoradarabbal varázsolta el a közönséget. Később az ő muzsikáját élvezhették a résztvevők vacsora alatt is.

A vacsora ismét, mint minden évben „batyus” vacsora volt, ami azt jelenti, hogy mindenki hoz valami finomságot, ami egy óriási svédasztalos vacsorát eredményez. A töltöttkáposztán és rakott krumplin keresztül, a gombapaprikáson át a bejgliig minden volt a terítéken. A résztvevők támogathatták a Szövetséget, azáltal, hogy lehetőségük volt finomságokat vásárolni a süteményvásáron, amiket önkéntesek készítettek, így hozzájárulva a magyar közösséghez.

Sokan eljöttek, hogy büszkén megnézzék gyerekeiket, unokáikat, hogy eltöltsenek egy kis időt barátaik társaságában, hogy beszélgethessenek azokkal, akikkel rég találkoztak és hogy ráhangolódjanak a karácsonyra.