Újra nyitotta kapuit a Newporti Nefelejcs Tanoda

Ötödik évét kezdte meg a Newporti Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda

/ Kecskés Márta /
kecskes.marta képe
Szeptember 21-én, szombaton nyílt nap keretein belül, a már eddig is ide járó gyermekeken és szüleiken kívül minden új érdeklődőt is meghívtak, hogy betekintést nyerjenek a Tanoda munkájába.
Együtt énekeltünkÉs kinyílt a MesekofferKészülnek az őszi díszekMindenki együtt játszik

Igazán jól sikerült ez a nap. Nagyon sokan eljöttek. Az Iskolába érkezők betekintést nyerhettek, hogyan tanulják az ide járók a magyar beűket, olvasnak, írnak. Közös játékban vehettek részt, de volt mesehallgatás is. A nap végén közösen készítettek őszi díszeket, és együtt díszítették fel azokkal a tantermet.

Az oviban is remek hangulat volt, énekek, körjátékok sorával várták a gyermekeket. Majd kinyílt a mesekoffer és együtt repültek el Meseországba. Mindenki lelkesen kapcsolódott be a foglalkozásokba. Elindult a Baba Mama Papa Klub is ahol ezentúl is énekelnek, játszanak, és különböző témákat járnak körül az idelátogatók.

Sok-sok mosolygós, vidám arcocska távozott ezen a napon, akik ezentúl minden héten eljönnek, hogy együtt töltsenek pár órát akár az óvodában, akár az iskolában vagy a klubban.

A Tanoda rengeteg újdonsággal, rendezvénnyel is készül ebben az évben,eEzekről a szülők tájékoztatást kaptak. Az eseményekről folyamatosan beszámolunk majd.