Újra indult a cserkészélet Sydney-ben

Sydney Magyar Cserkészet 2020

/ Varga Adalbert /
varga.adalbert képe
A február Sydney-ben igen különleges volt, mivel a hónap elején nem csak a Magyar Iskola Sydney, de a hónap végére a Cserkészet is újra megkezdte a munkáját a fiatal magyarok körében.
cs1cs2cs3cs5

Február 29-én sikeresen beindult a 2020-as cserkészév, amit ünnepélyes keretek között szerveztek meg a Sydney-i Cserkész Otthonban. A délutáni órákban tartott megnyitón a cserkészek díszegyenruhába öltözve masíroztak be és kezdték meg a munkájukat. Hat év munka után Pósa Zoltán cserkésztiszt átadta a 30. számú Kőrösi Csoma Sándor fiú cserkészcsapat vezetését Langmár János cserkésztisztnek. A 66. számú Pappváry Elemérné leány cserkészcsapat vezetője továbbra is Romer-Toth Ester cserkésztiszt maradt.

A délután további részében örsi foglalkozásokra került sor, ahol az őrsvezetők kezdték meg munkájukat a kis cserkészeikkel. Mindemellett, a segédtisztek megkezdték a felkészítést a nagyobb cserkészek őrsvezetői képzésével. A tankönyvek és munkafüzetek kiosztása után megkezdték az ismeretek gyűjtését és az első óra tananyaga az őshaza, a 7 vezér, vérszerződés és a Honfoglalás fontosabb lépéseinek az elsajátítása volt, illetve ezeknek különböző játékokban való feldolgozása, amit a fiatalok nagy lelkesedéssel vettek. Továbbá részletes információkat kaptak a cserkészek a tanfolyamról, illetve ennek lényegéről és a cserkészinduló első versszakával is megismerkedtek.

Mindemellett farsangi meglepetésben részesültek mind a cserkészek, mind az őket kísérő szülők és egy finom fánk és egy kávé mellett töltöttek el egy kellemes délutánt együtt.