Újra filmklub a Müncheni Katolikus Misszión

/ Perger Éva /
perger.eva képe
2019 januárjában – a korábbi kezdeményezéseket újjáélesztve – filmklub indult a Misszión. Az eseményre havonta egyszer kerül sor, és ebben a félévben magyar nyelvű, magyar rendezésű filmek állnak a központban.
A nézőkFilmklubosokA stábPlakát

Az első alkalommal Ternovszky Béla legendás animációs filmjét, a Macskafogót nézhették meg az szép számban összegyűlt résztvevők. A közös moziélmény batyus vacsorával és kötetlen hangulatú beszélgetéssel folytatódott.

Februárban az Oscar-díjas Szabó István filmje, A napfény íze került terítékre. A komolyabb hangvételű, három generáció sorsát bemutató családtörténet nagy hatást gyakorolt a nézőkre.

Márciusban vidámabb vizekre eveztünk a Rideg Sándor regénye alapján készült Indul a bakterházzal, amit egy meglepetés kisfilm levetítése előzött meg. A kis gömböc magyar népmesét dolgozta fel rövidfilmjében Dodony Anikó, Magyar Sára Borbála, Katona Endre és Nagy Attila. A fiatal alkotók beavatták a közönséget a műhelytitkokba, majd a beszélgetés után Regős Bendegúz vette át a filmklubosok szórakoztatását.

A következő alkalomra 2019. április 12-én, pénteken 19 órakor kerül sor. A részletekről érdeklődni lehet az evi.perger@gmail.com e-mail címen, illetve a filmklub facebook csoportjában: https://www.facebook.com/groups/1001456390056013/