Újra itt van a Cserkész Vacsora

/ Huszár Márton Áron /
huszar.marton.aron képe
Tábortűz, sült malac, jókedv és mulatság. Pár szóban ez jellemezte a 4. seattlei Cserkész Vacsorát ami talán az év legfontosabb eseménye a 45-ös Fekete István cserkészcsapatnak.
cserkészcserkész, vacsora, magyarokvacsora, cserkészvacsora, cserkész, malac

Hosszas készülődés és szervezkedés előzte meg a programot, de mind a cserkészek és mind a cserkész barátok teljes mellbedobással vetették bele magukat a munkálatokba, hogy minden sikeres és zökkenőmentes legyen. 

A vacsora jelképe a tulipán lett, jelmondata pedig hogy “Újra itt van!”, mindenkit emlékeztetve arra, hogy talán végre tényleg magunk mögött tudhatjuk a járvány okozta nehéz éveket, újra együtt ünnepelhet a közösség, és hogy a tavasz is megérkezett a szürke és meglepően jeges tél után. A csodás asztaldíszek és a vacsora emlék kitűzője is a tulipán tematikát erősítették. 

Az esemény kezdetén a cserkészek ünnepélyesen behozták a magyar, az amerikai és a csapat zászlókat. Orbán Csaba csapat parancsnok rövid, de tőle megszokott jókedvű beszéddel nyitotta meg a programot, köszöntve a jelenlévőket és a vacsora díszvendégét, Szablya Ilonát. 

Hosszú cserkész pályafutásom alatt még mindig tudott újat mutatni egy ilyen ünnepség. Tapasztalatom, hogy sok esetben a cserkészek jókedve határtalan tud lenni. Így volt ez most is. A csapat apraja-nagyja egy kis vicces előadással készült és most végre a közönségnek is bemutattuk, hogy milyen is egy igazi cserkész tábortűz.

Természetesen nem igazi tüzet gyújtottunk a helyszínen, hanem a washingtoni időjáráshoz igazítva benti tábortüzet imitáltunk. Énekelve és játszva, a közönséget bevonva emeltük a hangulatot, és minden korosztály készült egy-egy rövid jelenettel a tábori élményeiről. Örömmel töltött el, hogy én is köztük állhattam, mint a 45-ös cserkészcsapat tagja.

A közös magyar programokra mindig éhes magyar közösség nem okozott csalódást most sem, amíg a kertben készülő sült malacot várta mindenki, vidám beszélgetés és gyerek kacagás töltötte be a termet, ami akkor sem csendesedett, amikor már felszolgálták a vacsorát. A jókedvhez a Puget Soundz zenekar is hozzájárult és biztosította a tánc muzsikát az esthez.

A csodakút aukció, ami a víz bevezetésére gyűjtött támogatásokat a szövetség telkére, sikeres volt, de emellett bőkezűen licitáltak a csendes aukción is, és sokan egy-egy díszes kulaccsal, vagy egy nagyon szép festménnyel gazdagabban tértek haza.

Úgy érzem, és talán nem vagyok egyedül, hogy ez egy nagyon sikeres és szép ünnepség volt és egy méltó visszatérés a járvány sújtotta évek után. Mindenki, aki dolgozott a programon fantasztikus munkát végzett. Mindenki, aki részt vett a programon meg fantasztikusan érezhette magát. 

Köszönöm hogy részese lehettem!