A Szent Erzsébet Nőegyesületet 1956-ban alapították. Akkor már működött a Magyarok Nagyasszonya Nőegylet, és bár sok mindenben együttműködtek, a fiatalabb asszonyok külön szervezetet szerettek volna létrehozni, részben az Ifjúsági Egyesület elágazásaként. Számos eseményt szerveztek (kártyapartik, bazárok, ebédek, teadélutánok, ünnepségek, bálok, stb.), amelyekkel támogatták az egyházközséget (illetve csökkenték a templomadósságot). Így évek alatt az egyházközség fontos és aktív részévé váltak. Sok tag kiemelte a Nőegyesület által rendezett eseményeknél a süteményeket, ételeket elkészítést. A konyhai szolgálat alatt így nem csak a közösségi élet, hanem a gasztronómia tudás átadás is aktív a mai napig. Az Erzsébet egylet jelenlegi elnöke, 88 éves Szabó Erzsébet évtizedek óta főz a templom konyháján és több generációval osztotta meg kulináris tudását.
2025. november 16-án került megrendezésre az Erzsébet ebéd, amelyre hosszú és gondos előkészületek után várták a résztvevőket. A szervezők már napokkal korábban megkezdték a munkát: káposzta töltés, kalács- és pogácsasütés, majd az ünnepi ebéd elkészítése. A közösség tagjai összefogással, nagy odaadással járultak hozzá ahhoz, hogy a vendégek fogadása ünnepi hangulatban történjen és mindenki kellemesen érezze magát a rendezvényen.
A programot idén a Bokréta Népdalkör nyitotta meg, akik csodaszép népdalokkal töltötték meg a termet. A közönség nagy szeretettel fogadta az archaikus Somogy megyei népdalokat. A műsor a táncosok előadásával folytatódott: a Bokréta néptáncegyüttes felnőtt- és gyermekcsoport tagjai egyéni produkcióikkal álltak a közönség elé. Az Erzsébet-napi ebéd így nemcsak finom falatokkal, hanem gazdag kulturális élményekkel is szolgált. A gondos szervezésnek és az összetartó közösségnek köszönhetően a résztvevők egy tartalmas napot tölthettek együtt. A rendezvény méltó példája volt annak, hogyan ápolhatjuk és adhatjuk tovább hagyományainkat egymásnak és a következő generációknak.
Forrás: Bevezető: https://humtl.unideb.hu/terkep#/pois/123

