Torontói évkezdés

Táncos körökben is itt az évadkezdés

/ Izsák Zoltán Sotiris /
izsak.zoltan.sotiris képe
A magyar iskolák mellett a magyar néptánc csoportok is megkezdték a 2019-20 as tanévet.

A  torontói táncosok szeptember első hetét már tánccal indították. Szerencsére a lelkes csapatokat jól képzett oktatók és vezetők segítik, így nem csoda, ha egészen a kis gyermekektől a senior csoportig van jelentkező. Nem felejtendő el, hogy a Kodály Együttes a 60 éves évfordulóját készíti elő a júniusi bemutatóra. Nem kis dolog ez határon túl, főleg, hogy az egykor volt táncosok is minden követ megmozgatva gyakorolnak a közelgő bemutatóra. 

  

Kanadában szerte a nagyvárosokban jelentős magyarság él, és őrzi hagyományait. A tanévkezdés máshol is ekkora jelentőséggel bír, nincs ez másként a kithceneri Kossuth Együttesben sem. A csoport apraja nagyja is belevetette magát az őszi munkaforgatagba, és moivel ők is jubilálnak a jövő évben, így a munkálatok nagy lendülettel kezdődtek az együttes székhelyén, ahol a gyerek, junior és felnőtt csoportok mellett egy nagyon jó asszonycsoport is erősíti a helyi magyarságot.

  

A két csoport a tavalyi évhez hasonlóan egy férfi oktatót kapott segítségül a Kőrösi Csoma Sándor program keretein belül. Idén Izsák Zoltán Sotiris érkezett, és kilenc hónapon át támogatja a táncosokat a szakmai munkájukban. Mindkét együttesben új koreográfiák és új táncok tanulása a cél, nem feledve az eddigi tanultakat sem.