Teremtésről, Lélekről, Hazáról...

Hit és Hungarikum Tábor Los Angelesben

/ Vámosi István Erik /
vamosi.istvan2023 képe
Tartalmas napokon vannak túl azok a Los Angeles-i magyar fiatalok, akik részt vettek a San Fernando Völgyi Magyar Református Egyház Hit és Hungarikum Táborában.
Táborzáró családi délutánPuskás Ferencről is tanultakÍjászat, az egyik legizgalmasabb foglalkozásNyerő páros: Pick szalámi és Piros Arany

2024. júniusának második hetében újra gyermekzsivajtól volt hangos a templom udvara és bálterme, hiszen a nyári szünetben lehetőség nyílt arra, hogy több napot is együtt tölthessenek a helyi magyar közösség gyermekei.

A résztvevők több, mint 30 hungarikummal, kiemelkedő nemzeti értékkel ismerkedhettek meg, mint például Puskás Ferenc világszerte ismert és elismert életműve, a Kassai-féle lovasíjász módszer, karikás ostor, természetesen nem maradhatott el a mindenki által kedvelt kürtőskalács, dobostorta és gulyásleves sem.

Fontos részét képezték a fiatalok fejlődésének a Jakabffy Zsolt lelkipásztor és családja által vezetett hittel kapcsolatos foglalkozások is, ahol a teremtésről tanulhattak játékos formában.

A hét családi délutánnal és vetélkedővel ért véget, amit tábortűz, éneklés és beszélgetés zárt le. Reményeink szerint a tábor folytatódni fog és a jövőben még több gyermeknek lesz lehetősége arra, hogy ilyen hasznos képzésben vehessen részt!