Tepertős pogácsa és száraz kolbász Kanadában

Magyar termékek kisboltja Calgary-ben

/ Bánfi Kata /
banfi.kata képe
Egy hete érkeztem Kanadába de egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ilyen messze is találni fogok magyar termékeket. Mindenki azt mondta, hogy a szalonna, a paprika és a túró rudi lesz az, amelyeket majd a legjobban hiányolni fogok. Erre viszont rá kell cáfoljak. Létezik egy Hungarian deli nevű kisbolt itt Calgary-ben, ahol mindezeket megvehetem.
Igazi "magyaros" reggeliSIÓ üdítők a polconTV paprika a piaconAz eredmény

Szalonnasütésre készültünk, ezért a „magyarhoz” mentünk bevásárolni. Szalonna, sült oldalas és kenyér került a kosárba, reggelire pedig tepertős pogácsa és egy kis kolbász hozzá. Ezen kívül a polcok tele voltak olyan kedvelt otthoni termékekkel, mint például a majonéz, Erős Pista, Vegeta, Piros Arany, SIÓ és Márka üdítők. Elképesztő érzés volt, hogy az említett cikkek kicsivel több, mint 8000 km-re az otthonomtól is ugyan úgy fellelhetőek, az eladó pedig magyarul beszél hozzám. A következő állomásunk a piac volt, ahova eredeti magyar paprikáért mentünk. A „TV paprika” és a hegyes erős is ott sorakozott a pulton.

Így már azt hiszem nem fogok hiányt szenvedni semmiben és bármikor hazavihetek egy falatot Magyarországból.

Miután mindent beszereztünk a listánkról, otthon hidegtálat készítettünk az alapanyagokból, este pedig jóízűen elfogyasztottunk mindent a tűz mellett.