Tavaszköszöntő és Anyák napja Chesterben

/ Karácsonyné Kéki Andrea /
karacsonyne.keki.andrea képe
A tanoda következő témájának a tavaszt választottuk, de titokban egy kis anyák napi műsort is terveztünk erre az alkalomra.

Mivel itt Angliában a tél sokáig tartott és a tavasz csak az utóbbi napokban mutatta meg kicsit magát, ezért egy olyan mesével kezdtünk, amely ennek a késésnek az okát fejtette meg. A történetben  minden jóra fordult, csakúgy mint Chesterben,  mert ezen a szombaton  végre  ragyogóan sütött a nap. A tavaszi dalok, találós kérdések után elkezdtük összeállítani az anyák napi köszöntőnket. Próbáltunk olyan egyszerű, de látványos műsort kitalálni, amelyet szívesen adnak elő a gyerekek, és gyorsan is megtanulható. Mozgással egybekötött versmondással, dalokkal, és egy közös tánccal készültünk. A gyakorlás után nekiláttunk az ajándék készítésének.

A szülők izgatottan érkeztek, mert sejtették, hogy különleges alkalom lesz ez a mai tanoda. A műsor alatt és a virágok átadásakor bizony- bizony elmorzsoltak néhány könnycseppet. A program egy közös piknikkel folytatódott a közeli parkban, ahol sok finomsággal, jókedvvel, játékkal töltötték az időt a Szóló Szőlő Tanoda diákjai és szüleik.