Tavaszi kirakodóvásár az Uruguayi Magyar Otthonban

Avagy hogyan is néz ki a Feria Americana Montevideoban

/ Husztik Eszter /
husztik.eszter képe
Mindannyian másnéven ismerjük már Magyarországon is azt az eseményt, amikor pénzgyűjtés céljából adományozunk kinőtt, nem használt ruhákat, cipőket, ékszereket, játékokat, többek között elősegítve ezzel az újrahasznosítást. Az Uruguayi Magyar Otthon minden évben megrendez egy vásárt, amelynek keretében a közösség tagjai adományokat gyűjtenek össze.
montevideo-feri-americana-umoumo-feriaumo-elado-ruhak-uruguay

Montevideoban idén is megrendezésre került a kirakodóvásár, amelynek az Uruguayi Magyar Otthon adott helyet. A közösség tagjai régi, nem használt, akár kidobásra szánt dolgaikat gyűjtötték össze és adományozták az otthon számára, hogy azokat eladva a Magyar Otthon kasszája bővüljön.

Ennek érdekében péntek este összegyűltek a fiatalok és megtették a szükséges előkészületeket az eseményre. Összerakták a zsákokat, és előkészítették az asztalokat. Guszti és Irénke Szenek, akik az események ételellátásáért felelősek előkészítették a kolbászokat, kelesztették a lángostésztát.

Szombaton reggel kipakolták az adományokat és felállították a konyhát. Az esemény egész Montevideo számára elérhető volt, noha természetesen a legtöbb résztvevő mégiscsak a Magyar Otthon tagjai közül került ki. Az esemény kora délutánig tartott, sokan betértek, akár csak egy-egy jó magyaros sajtos-tejfölös lángosért, kenyérlángosért vagy egy kis kolbászért.

A rendezvény fő célja a pénzgyűjtés volt a Magyar Otthon számára. A magyarországi pályázatok mellett a befolyó összegből tudják biztosítani az Otthon működését, a kellékeket a foglalkozásokra, a Magyarországról megrendelt népviseleti ruhákat.