Tavaszi ifjúsági tábor a hälleberga-i tábortanyán

/ Éles Gergő Péter /
eles.gergo.peter2023 képe
Idén 30 éves a Svédországi Magyar Ifjak Társasága (SOMIT), melynek egyik tábora az tavaszi Ifi SOMIT tábor, ahova 18-35 éves fiatalokat vártak az április 19-21-ei hétvégére, hogy programokkal tűzdelve találkozhassanak, ismerkedhessenek, és örülhessenek egymásnak.
somit1somit3somit4somit5

Habár az első nap délelőttjén még havazás tette baljóssá a táborba indulók hangulatát, de szerencsére, az időjárás később kegyesebbnek bizonyult. Érkeztek magyar fiatalok Svédország különböző pontjaiból, de még Magyarországról is akadt néhány látogató.

A programok között szerepelt jégtörő, ismerkedős bingó, csapatépítő játékok, karaoke est, white party, tánc, tábortűz mellett éneklés. A konyhai, takarítási munkálatokból mindenki kivette a részét, ami a hasznosságán túl, egyfajta csapatépítőnek is felfogható. A hétvége alatt nem volt jellemző a szigorúság, így a kezdési időpontok legtöbbször alkalmazkodtak a táborozók aktuális igényeihez, hiszen a lényeg, hogy mindenki jól érezhesse magát, ami sikerült is. A régi kapcsolatok megerősödhettek, új ismeretségek is születtek.