III. Szüreti Kolompos Gyerekkoncert és Táncház Guildfordban

/ Seidl Dorina /
seidl.dorina képe
Ahol a magyar közöség apraja nagyja megyén innen és túl együtt mulatott.
Kolompos Együttes (fotó: Kelemen Lehel)táncház (fotó: Kelemen Lehel)mustkészítés (fotó: Kelemen Lehel)közös éneklés (fotó: Kelemen Lehel)

Október 7-én megrendezték a III. Szüreti Kolompos Gyerekkoncert és Táncházat Guildfordban. Nem csak Guildfordból, de még messzebbről is sokan érkeztek erre a jeles napra. Délután 2-kor már gyülekeztek a vendégek, és izgatottan várták a Kolompos Zenekar fellépését.

 A játékos gyermekdalokat nem csak a gyermekek élvezték, akik új dalokat tanulhattak, hanem a felnőttek is, akik újra átélhették ezeknek a gyermekdaloknak a szépségét. A koncert tele volt játékkal és mókával, majd utána egy közös táncolás vette kezdetét. Sárközi, somogyi és moldvai táncokat ropta együtt felnőtt és gyermek. A terem megtelt a Kolompos együttes csodás játékával és a gyermekek hangos kacagásával. Óriási élmény volt ezt a boldogságot velük átélni. A tánc és ének után természetesen már mindenki megéhezett, így a sok kolbász, hurka, töltött káposzta, meg persze egy kis palacsinta, egy csapásra eltűnt. 

Persze milyen szüreti bál az, ahol nincs must.. Így az étkezés után nekiállt szülő és gyermek együtt a saját must elkészítésének. A gyerekek nagyon örültek, hogy a saját kezükkel készített mustot ihatták. Természetesen a nagy élmények és sok program közepette az idő csak úgy elrepült. Mindenki boldogsággal a szívében ment haza, tudván, nem ez volt az utolsó szüreti mulatság Guilfordban. 

 /fotó: Kelemen Lehel/