Szüreti Bál Kelownában

/ Beöthy-Molnár Kinga Borbála /
beothy.molnar.kinga.borbala képe
A kelownai magyar közösség talán legnagyobb eseménye minden évben a szüreti bál, melyet ősz közepén szerveznek általában.
Vacsora utáni beszélgetésAz elnöki asztalEz a kép önmagáért beszélEgészségükre

A szüreti bált hatalmas sürgésforgás és készülődés előzi meg egész héten. A férfiak húst darálnak és ízesítenek, bevásárolnak. Az asszonyok töltik a káposztát, gyúrják a tésztát, csavarják a bejglit. Idén ebbe csöppentem bele magam is ösztöndíjasként. Az előkészületek és a munka közben folyik a beszélgetés, jó a hangulat, és mindenki kiveszi a részét a sok tennivalóból.

A sok készülődés után elérkezett a várva várt nap! A bál napja. A fiatalok segítségével berendeztük a termet és feldíszítettük az asztalokat. Már kezdődhetett is a vacsora. Volt ott minden, mi jó, s mi szem-szájnak ingere: sült hús krumplival, amit a főszakács titkos recept alapján készített, a híres töltött káposzta, és bejgli minden mennyiségben. Az emberek nem is panaszkodtak, hogy éhesen kellene hazamenni. 

A remek vacsora után egy háromtagú zenekar szolgáltatta a talpalávalót, a képeken látszik, hogy sok vendég eleget is tett a zene hívásának. Volt ott régi magyar nóta, 90-es évekbeli sláger, és még egy rock'n roll dal is akadt. Jó volt látni együtt táncolni a fiatalabb és az idősebb generációt.

A bálnak éjfél után lett vége, mindenki szép emlékkel lett gazdagabb, meg teli gyomorral, ami a vacsorának köszönhető.