Szülinap a newporti oviban

/ Csajtayné Simonyai Éva /
csajtayne.simonyai.eva képe
A Dél-Walesben található Newport magyar családjai nagyon jól összekovácsolódott társaságot alkotnak. Mindent együtt ünnepelnek és mindig vidám a hangulat.
Ilyen szépen tudunk várakozni!A gyurmázás jó móka.De a csokitorta volt a nap fénypontja!Azért még elkel a segítség...

Amikor becsöppentem az oviba a gyerekek közé, meglepődtem, hogy mennyire szeretik egymást, szépen játszanak és  jól megfér a 18 hónapos baba a 7 éves "nagylánnyal". Mindez köszönhető a két óvónéninek, Ildikó és Marcsi néninek. Ildikó néni közben hazaköltözött Magyarországra, én már nem találkoztam vele.

Szeptember 16-án szombaton is készültek valamire. Előkerültek a színes tányérok, a kis villák, a poharak, a "Happy Birthday" -es szalagok és minden gyerek feldobva szaladgált a teremben. Aztán megérkezett Kamilla, a szülinapos kislány, koronával a fejecskéjén, kistestvérével és anyukájával. Megilletődve fogadta a "magyaros" köszöntést, énekeltünk és körbetáncoltuk, majd elfújta a négy gyertyát. A csokitorta pillanatok alatt elfogyott és alig maradt időnk a tervezett foglalkozásra. De aztán a gyurmázás minden kezecskét jól átmozgatott és ismét összehozta a kis csapatot! 

A végén a szülők is elégedetten gyűjtötték be az elcsigázott lurkókat.