A Szőttes Kamara Néptáncegyüttes Buenos Aires-ben

/ Dr. Léránt Andrea /
lerant.andrea képe
A fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Szőttes Kamara Néptáncegyüttes dél-amerikai vendégszereplése során két országba látogatott el: Argentína, és Uruguay volt az úti cél.
Plaza HungríaSzőttes TáncegyüttesSzőttes TáncegyüttesSzőttes Táncegyüttes

Argentína fővárosában, Buenos Aires-ben három alkalommal is bemutatkoztak. Első fellépésükre a magyar alapítású Szent László Iskolában, Olivoson került sor. Az itt tanuló kisdiákok nagy örömmel fogadták a táncegyüttes műsorát, érdeklődéssel figyelték a szép viseleteket, a zenekari számot.

Szombaton este egy színpadon ünnepelte kerek évfordulóját a Buenos Aires-i Regős Táncegyüttes, és a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes. A Szőttes fennállásának 50., a Regős pedig 60. évfordulóját köszöntötte. A közös műsorban mindkét együttes bemutatkozott, kiegészülve a Buenos Aires-i Oleander, és ZIK-Tilinkó tánccsoportokkal. Az esemény helyszínéül szolgáló Club Hungáriában nem maradt üres szék, telt ház előtt mutatkozhattak be az együttesek. Az estet közös nótázás, táncház zárta a Club Hungária udvarában.

 Ünnepi eseményen is részt vettek a Szőttes táncegyüttes tagjai, az Argentínai Magyar Intézmények Szövetsége november 2-án tartotta 1956-os megemlékezését a Plaza Hungría-n. Az eseményen közösen léptek fel a Regős, és a Szőttes Táncegyüttes tagjai.