Szolidaritás tűz Brazíliában

A São Paulo-i 13. számú Szondi György Cserkészcsapat programja

/ Dr. Heka Dária Zsuzsanna /
heka.daria.zsuzsanna képe
A Brazíliai Magyar Cserkészet már több, mint 70 éves múlttal rendelkezik. A Cserkészet egyik központi helyszíne, a São Paulo közelében fekvő Embu városában található Simon Bálint Cserkészpark. Egy kis magyar sziget a brazil metropolisztól nem is olyan messzire. Itt találkoztunk szeptember első szombat délutánján.
13. sz. Szondi György Cserkészcsapat

A Szolidaritás tűz hagyományos rendezvény, amellyel a világban szétszórtságban élő magyar cserkésztestvérek előtt tisztelgünk. Így történt ez most szombaton is. Annak ellenére, hogy Brazíliában tél van, végül a természet is mellénk állt, hiszen hét ágra sütött a nap. 

A tűzgyújtást megelőzően természetesen nem maradt el a szokásos örsi óra sem, melyet egy magyarságismereti vetélkedő követett. Ezután megkezdődtek Szolidaritás tűz előkészületei. A tábortűz alatt közösen énekeltünk, beszélgettünk, szalonnát sütöttünk. Majd egy improvizációs gyakorlattal folytatódott a program, amely alatt eljátszottuk, milyen is lehet a magyar cserkészet a világ különböző pontjain, egészen pontosan az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban. 

Sok nevetés, éneklés és játék után mindenki vidáman búcsúzott a cserkészparktól.